Як доглядати за геокуполом?
Як підтримувати купол у належному стані? За рахунок чого можна продовжити термін його експлуатації? Що не можна робити із поверхнею куполу?

Геокупол так само, як і автомобіль, човен, вертоліт чи будинок, вимагає регулярного та належного догляду і обслуговування. Як це робити правильно, розповідаємо нижче.


Мембрана геокуполу

Як часто мити? Ми рекомендуємо мити панорамну частину (прозору мембрану) раз у 2-3 дні, білу частину (архітектурну мембрану) – раз у квартал. Справа в тому, що тканина від тривалого впливу сонячних променів, розширяється і бруд може проникати в структуру матеріалу. Після цього його буде значно складніше змити.

Які засоби використовувати? Архітектурна та прозора мембрани куполу не є типовим текстилем. Під час їх очищення не можна використовувати агресивні хімікати та засоби для очищення. Вони можуть пошкодити колір мембран та їх властивості (наприклад, стійкість до ультрафіолету). При регулярному догляді за куполом, бруд можна легко змити за допомогою звичайної теплої води чи м’яких засобів для очищення.

Що не варто робити? Окрім агресивних хімікатів, не використовуйте паперові рушники, жорсткі губки чи щітки. Завжди пам’ятайте про делікатну мембрану куполу, використовуючи тільки м’які тканини для очищення.

Що ще важливо? Регулярно перевіряйте чи немає візуальних змін чи пошкоджень під час експлуатації куполу.

Купольний каркас

Як доглядати? Регулярно протирайте сталевий каркас геокуполу від бруду та пилу у місцях, де він видимий. Кожні шість місяців або за потребою перевіряйте затягування гайок і болтів купольної конструкції. Там де потрібно, затягніть.

Чого варто уникати? Не допускайте накопичення пилу та бактерій на рамі куполу. Також не вішайте те, що, ймовірно, буде перевищувати допустиму вагу. Надмірне навантаження може призвести до пошкодження сталевого каркасу.

Загалом, догляд та обслуговування геодезичного куполу залежить від багатьох факторів: місце розташування, клімат, тип використання тощо. Та є одне спільне правило – догляд повинен бути регулярним. Саме це і є запорукою максимально можливого терміну його експлуатації.
Щоб отримати додаткову інформацію про догляд за геокуполом та його технічне обслуговування або замовити геодезичний купол ecopod із хорошими показниками міцності та надійності, телефонуйте для безкоштовної консультації +38 067 344 14 58 або пишіть нам ecopodua@gmail.com. Ми завжди раді вам допомогти.

ECOPOD – геодезичні конструкції для вашого бізнесу та приватного використання.
Слідкуй за блогом
Наші експерти подбали про те, щоб ви змогли дізнатися потрібну інформацію